Fémmentes fogpótlások készítése

A fémmentes fogpótlások készítését a cirkónium-dioxid fogászati alkalmazása teszi lehetővé. Ez a lehetőség különösen a fémallergiában szenvedő betegek körében jelent megoldást a fogászati fogművek készítése során. Esztétikai megjelenése a szokásos fogpótlásokhoz képest kedvezőbbnek mondható.

A fogmű készítése nem a hagyományos úton történik. A megfelelően előkészített pillér fogakról digitális scanneléssel rögzítik az adatokat, amely alapján a speciális software létrehozza a virtuális fogtechnikai modellt, amelyre a fogtechnikus az említett software segítségével, egér és képernyő alkalmazásával kialakítja a fogmű vázát, amelyet egy többfejes, többtengelyes maró készülék kifaragja egy cirkon darabból. Erre lesz ráégetve a porcelán, amelynek színét a fogorvos adja meg a beteg saját fogaihoz legjobban hasonlóan.

Cirkonból nem csupán hidak, koronák készülhetnek, hanem inlay-k, laboratóriumban készülő tömések is, amelyek színe teljesen megegyezhet a saját fog színével. További részletekről érdeklődjön fogorvosánál.